ABIO - Main Section

ABIO - Main Component

Εύκολα και απλά

 

Kremer

N 1

Συστατικά: απεσταγμένο νερό, μήντιουμ Kremer για ακουαρέλα και χρωστικές ουσίες (σκόνες).

Χειρισμός: Ανακατέψτε μερικές σταγόνες μήντιουμ ακουαρέλας της Kremer με λίγο απεσταγμένο νερό και 1-3 κουταλάκια του γλυκού χρωστικών ουσιών. Τρίψτε αυτό το μίγμα σε ένα γουδί για να σχηματίσουν μια ομοιογενής ζύμη, που μπορούν να γεμίζουν τα άδεια κουτιά ακουαρέλλας.

Η ακουαρέλα που έχετε φτιάξει πρέπει να στεγνώσει και να σκληρύνει πριν την χρήση της.

Συμβουλή: Γεμίστε τα άδεια κουτιά με μόνο ένα λεπτό στρώμα τη φορά για να αποτρέψει ρωγμές. Λίγες ρωγμές δεν πειράζει όμως, χρησιμοποιείται κανονικά.

Οι χρωστικές ουσίες που χειρίζονται εύκολα είναι : κάδμιο, κοβάλτιο, ουλτραμαρίνες, οξείδια του σιδήρου και τα γήινα χρώματα.

 

N 2

Η συντάγη αυτή είναι πιό χρονοβόρα, περίπου 30 λεπτά. Χρησιμοποιεί το κλασσικό Αραβικό Κόμμι (gum arabic), μία φυσική ρητίνη από το δεντρό Acacia. Μπάινει και το μέλι από το ίδο δεντρό που θα το βρείτε στα καταστήματα φυσικής τροφής.

Α.

Η βασική ύλη είναι το Αραβικό Κόμμι που έρχεται σαν φυσικό υλικό σε κομμάτια ή σε ήδη τριμμένη και καθαρισμένη σκόνη.

Β.

Διαλύουμε ένα μέρος Αραβικό Κόμμι σε τρία μέρη βρασμένο νερό. Το χύνουμε μέσα αργά και το ακανκατεύουμε δυνταά 10-15 λεπτά. Εάν χρησιμοποιείται το φυσικό υλικό που είναι σε κομμάτια αυτά πρέπει πρώτα να γίνει σκόνη/μικρά κομμάτια πριν ανακατευτούν με το νερό. Η άλλη επιλογή (καθαρισμένη σκόνη) διαλύεται απευθείας στο νερό.

Γ.

Το διαλυμένο υλικό πρέπει να στραγγιστεί μέσα από τουλουπάνι για να αφαιρεθεί τυχόν ακαθαρισίες. Σε περίτωση που έχουμε κάνε χρήση την καθαρή σκόνη αυτή η διαδικάσι δεν χρειάζεται.

Δ.

Τώρα προσθέτουμε μέλι από το δέντρο Acacia στη συνταγή. Ένα μέρος μέλι με 4 μέρη από το διαλυμένο Αραβικό Κόμμι. Το μέλι βελτιώνει την απόδωση της ακουαρέλας.

Ε.

Βάζυμε το διάλυμα στο γουδί και πορσθέτουμε την χρωστική ουσία (σκόνη). Σαν γενική οδηγία μπορούμε να βάζουμε λίγο περισσότερο διαλυμένο Αραβικό Κόμμι από την χρωστική ουσία. Μέρικες σκόνες όπως Σιέννα ωμή και ψημένη χρειάζεται περισσότερο κόλλα.

Καλά είναι να κρατήσετε σημειώσεις για να βρείτε το ιδανικό μίγμα.

Ζ.

Χύνουμε προσεκτικά το μίγμα στα δοχεία και το αφήνουμε να στεγνώσει πριν τη χρήση του. Εάν κάνει ρωγμές το σημειώνουμε και προσθέτουμε λίγο πιό πολύ κόλλα την αλλή φορά. Το χρώμα όμως δεν είναι χαλασμένο και η ζωγραφική θα γίνει κανονικά.

ABIO - Bottom info

Διαθέτουμε αποκλειστικά τους κορυφαίους εξειδικευμένους οίκους:

facebook 5 32 instagram 1

buble ΤΗΛ 210-7707587 info@abio.gr

Πνευματικά δικαιώματα ΑΣΣΕΡ ΦΡΕΝΤΡΙΚ ΜΠΡΥΝΙ © 2015, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος